۲۶ اسفند ۱۳۹۲، ۹:۲۸

حبس و شلاق برای متخلفان چهارشنبه‌سوری

ساليان گذشته مردم از چهارشنبه آخر سال خاطرات خوبي داشتند ولي در حال حاضر اين خاطرات خوب كمرنگ شده و جاي خود را به ترس و وحشت داده است. جشن آتش بازي آخر سال گاهي با تخريب اموال عمومي و گاهي با صدمات جاني و حتي مرگ شهروندان همراه بوده است.

قانون: جشن زيبا و برآمده از رسوم ايران باستان قرار است، باعث تفريح و سرگرمي نوجوانان و حتي بزرگسالان باشد اما امروزه كاركردي جز آزار و نگراني شهروندان ندارد. طي سال‌هاي اخير، نيروي انتظامي براي حفظ نظم و آرامش شهروندان برخورد شديدي با اين افراد و همچنين افرادي كه به قاچاق و نگهداري مواد محترقه مبادرت مي‌ورزند، درپيش گرفته است.

البته در بيان هشدارهاي برگزاري شب چهارشنبه سوري بارها تاكيد شده با متخلفان به شدت برخورد خواهد شد و حتي مجرماني كه در اين روز دستگير شوند تا آخر تعطيلات در بازداشتگاه نگه داشته خواهند شد. هرچند ما در قوانين ماده‌اي كه مجازات بازداشت تا پايان تعطيلات نوروزي را تاييد كند نداريم اما چند سالي است مجازات تاثيرگذار متخلفان شب چهارشنبه سوري بازداشت تا پايان تعطيلات عيد بوده است.

جشن چهارشنبه سوری در چارچوب قوانین برگزار شود

صادق جعفري شهني قاضي دادگاه تجديدنظر استان خاطر نشان كرد: جشن چهارشنبه سوری مانند سایر رسومات عمومی کشور باید در چارچوب مقررات و قوانین و با رعایت و حفظ حقوق شهروندی صورت گیرد. زیرا افرادی که در یک جامعه مدنی زندگی می‌کنند لزوما بایدپایبند قوانین و مقررات آن جامعه بوده و با رعایت حقوق شهروندی از تعرض به حقوق طبیعی و قانونی دیگران پرهیز کنند.

اين قاضي دادگاه تجديد نظر تصريح كرد: جشن و شادی فردی و اجتماعی امری پسندیده است به شرطی که این شادی موجب تعرض به حقوق دیگران وسلب و اخلال در آرامش عمومی نشود یا مردم را از کسب وکار باز ندارد.

74 ضربه شلاق براي برهم زنندگان نظم عمومي

شهني در ادامه تاكيد كرد: تعرض به حقوق دیگران در شرع اسلام و در قانون امری مذموم است به همین جهت قانونگذار در ماده 618 قانون مجازات اسلامی مقرر کرده هر کس با هیاهو و جنجال یا حرکات غیرمتعارف یا تعرض به افراد موجب اخلال نظم و آسایش و آرامش عمومی شود یا مردم را از کسب و کار باز دارد به حبس از سه ماه تا یک سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

تا 6 ماه حبس براي فروشندگان مواد محترقه غير مجاز

اين قاضي در رابطه با قاچاق مواد محترقه توضيح داد: از سوی دیگر طبق ماده 12 قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیر مجاز هرکس به شكل غیرقانوني و غير‌مجاز مواد محترقه و شوک‌دهنده‌ها (شوکرها) را خریداری،نگهداری و حمل کند یا مبادرت به توزیع و فروش آنها کند یا معامله دیگری با آن‌ها انجام دهد به حبس از 91روز تا 6 ماه محکوم خواهد شد. شهني تصريح كرد: همچنین طبق تبصره ماده 12 این قانون خرید و حمل مواد محترقه غیرمجاز که برای جشن‌ها و مراسم استفاده می‌شود، مستوجب جزای نقدی از 500 هزار ریال تا 10 میلیون ریال است.

اين حقوقدان در توضيح مواد محترقه مجاز نيزگفت: البته مواد محترقه‌ای که به تشخیص وزارت دفاع خطرساز نیست از شمول این ماده و تبصره آن خارج است. جدیدترین فهرست اعلامی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در خصوص مواد محترقه عبارتند از 1-باروت شکاری 2-انواع اقلام نورافكن سبک و سنگین3- فسفر سفید و قرمز 3-انواع پروکسیدهای معدنی مانند آب اکسیژنه 60 در صد به بالا و پرکسید سدیم و پتاسیم و اکسید سرب 5- انواع پرکسید آلی 6-انواع پرکلرات‌ها 7-انواع اکسيد کننده های قوی از سوی دیگر شهروندان محترم باید بدانند که این جرائم به غیر از جرائمی است که در نتیجه استفاده نابجا از موادمحترقه ممکن است منجر به جرائم عمدی یا غیر عمدی از نقص عضو یا منفعت شخص یا اشخاص دیگر شودنحوه مجازات متفاوت خواهد بود.

مجازات سنگين براي آتش سوزي و تخريب اموال

اين قاضي دادگاه تجديد نظر در ادامه افزود: اگرعملي احیانا موجب تخریب یا آتش سوزی عمدی شود حسب مورد آن قانونگذار مجازات سنگینی در خصوص جنایت‌های عمدی مذکور و بعضا جنایت غیر عمدی منجر به قتل پشی‌بینی کرده است. به عنوان مثال اگر شخصی به‌عمد با پرتاب مواد محترقه موجب نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرض دائمی یا فقدان یا نقص یکی از حواس یا زوال عقل دیگری شود در مواردی که قصاص امکان پذیر نباشد چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه و بیم تجری مرتکب یا دیگران شود حسب ماده 614 قانون مجازات اسلامی علاوه بر پرداخت دیه در صورت درخواست مجنی علیه به 2 تا 5 سال حبس محکوم خواهد شد. وي در توضيح مجازات جرائمي كه بر اثر بي احتياطي رخ مي‌دهند، نيز گفت:در صورتی که مرتکب در اثر بی‌احتیاطی و بی‌مبالاتی مرتکب قتل غیرعمدی شود علاوه بر پرداخت دیه به حبس از یک تا 3 سال محکوم می شود.

شهني در ادامه تاكيد كرد: علاوه بر این در جرایم و آتش سوزی عمدی اموال زیان دیده از جرم می‌تواند با اقامه دعوی حقوقی مطالبه خسارت به طرفیت مرتکب، تمامي خسارت‌های وارده برخویش را از وی اخذ کند. بنابراین چون این اقدامات عموما به صورت جرائم مشهود به وقوع می‌پیوندند نیروی انتظامی رأساً و به حکم ماده 18 قانون آیین دادرسی کیفری مکلف به انجام تمامی اقدامات لازم را به منظور حفظ آلات، ادوات ،آثار و علائم دلایل جرم است. بايد از هرگونه امكان فرار متهم جلوگيري شود.

اين قاضي دادگاه تجديد نظر استان ادامه داد: پس از تحقیقات مقدماتی مراتب را بلافاصله و حداکثر پس از مدت 24 ساعت جهت اتخاذ تصمیم قانونی و صدور یکی از قرارهای تامین کیفری به نظر مقامات قضایی دادسرا برسانند در نتیجه ممکن است صدور یکی از قرارهای تامین کیفری منجر به بازداشت متهم شود. بنابراین توصیه می شود شهروندان محترم با علم و اطلاع از جرائم ومجازات‌های قانونی، آگاهانه به پیشواز سال نو رفته و خدای ناکرده مرتکب اعمال غیر متعارف نشوند که شادی خود و دیگران را مبدل به تلخی و درد کنند. پس باید مراقب رفتار خود باشیم و دیگران را نیز به رفتاری حسنه ترغیب و تشویق کنیم تا از آسیب‌های احتمالی در امان باشیم.

بازداشت‌ شدگان چهارشنبه‌ سوری تا پایان عید مهمان پلیس می‌مانند

سید حسین سید حقیقی درنشست مطبوعاتی خود در 12 اسفندماه، اظهارکرد: با هماهنگی‌های به عمل آمده با دستگاه قضا مقرر شده افرادی که در چهارشنبه آخر سال با اغتشاش نظم و امنیت عمومی را برهم زده و از خط قرمزهای پلیس عبور می‌کنند، دستگیر شده و تا آخرین روز تعطیلات نوروز دربازداشتگاه بمانند. سیدحقیقی خاطرنشان کرد: از شهروندان انتظار داریم با رعایت کامل قانون و حقوق دیگران چهارشنبه آخر سال را جشن گرفته و به استقبال سالی جدید بروند.

کد خبر 2407400

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha